Home Landelijke radio Hemelse 100 morgen en overmorgen op 3FM

Hemelse 100 morgen en overmorgen op 3FM

3FM zendt morgen en overmorgen de 'Hemelse 100' uit. De lijst is traditiegetrouw op Hemelvaartsdag te horen, maar dit jaar plakt de publieke popzender er een extra dag aan vast. De uitzending is morgen van 10:00 tot 19:00 uur; het vervolg is vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur te horen.

Per album zijn twee albumtracks te horen. Een hit en een onbekende track. Dit deed 3FM vorig jaar voor het eerst; toen begon de uitzending om middernacht en duurde 19 uur achter elkaar. Dit jaar is er voor gekozen om de 'Hemelse 100' over twee dagen uit te smeren.

De lijst wordt zoals ieder jaar aangevoerd door 'Ten' van Pearl Jan. Gevolgd door 'Joshue Tree' van U2 en 'Nevermind' van Nirvana op nummer 2 en 3. De lijst is verder zeer gevarieerd volgende 3FM: "Van klassiekers als Dark Side Of The Moon van Pink Floyd of Michael Jackson’s Thriller tot nieuwe binnenkomers als Avicii’s album True, Night Visions van Imagine Dragons, Racine Carree van Stromae, Bastille’s Bad Blood en Random Access Memories van Daft Punk."

Vorig artikelWeekend Q-music: Joep Roelofsen eruit, Michiel Jurrjens erin
Volgend artikelSander Lantinga is vader geworden