Home Landelijke radio Groot Nieuws Radio sluit 2012 af zonder financieel tekort

Groot Nieuws Radio sluit 2012 af zonder financieel tekort


Groot Nieuws Radio heeft dankzij een succesvolle fondsenwervingscampagne 2012 met een positief resultaat afgesloten. Het station had een paar dagen voor de jaarwisseling nog 10.000 euro nodig en heeft die dus binnen gekregen.

In het laatste kwartaal noteerde de christelijke omroep meer dan € 250.000 aan incidentele giften en verwelkomde het ruim 1700 structurele donateurs. Algemeen directeur Nico Schipper: "Dit resultaat stemt ons enorm dankbaar. De massale steun vanuit het land maakt duidelijk dat er in Nederland draagvlak is voor een christelijke omroep die geen deel uitmaakt van het publieke bestel”.

Door de huidige economie werd de omroep in 2012 geconfronteerd met een drastische daling van de reclame-inkomsten. Een dreigend tekort van € 250.000 werd afgewend door een fondsenwervingscampagne. Schipper benadrukt dat Groot Nieuws Radio er nog niet is: "Er zijn voor een gezonde exploitatie meer donateurs nodig. Het kabinet draait de christelijke omroepen in het publieke bestel de duimschroeven aan. Daardoor groeit het besef dat het noodzakelijk is om betrokken te zijn bij een onafhankelijke christelijke omroep, die zelf de inhoud en het uitzendmoment van alle programma’s bepaalt."

Vorig artikel‘The A Team’ van Ed Sheeran 3451 keer gedraaid in 2012
Volgend artikelRadio 2 start met Radio 2 Talent