Home Landelijke radio Gordon: “Een ochtendshow zou ik nooit meer willen doen”

Gordon: “Een ochtendshow zou ik nooit meer willen doen”

“Radio is heel puur en heel direct en het geeft heel veel genoegdoening. Daar komt bovenop dat er geen gezicht bij is en dat is in mijn geval wel eens handig.”, zo vertelt Gordon aan RadioFreak.nl. De presentator is zojuist begonnen aan zijn nieuwe zaterdagmiddagshow ‘Gordon On Air’ op Radio 538. Samen met Kimberly van de Berkt en Danny Gordijn, het team waarmee hij enkele jaren terug een ochtendshow maakte op Noordzee FM, zal hij het programma gaan maken. Het is voor het eerst sinds de presentator vijf jaar geleden overstapte naar Noordzee FM, dat hij weer op 538 te horen is.

Gisteren werd het officiële startsein voor Gordon’s nieuwe programma gegeven door een vlucht in een watervliegtuig. Door het slechte weer moest men echter een noodlanding maken. Desondanks werd de dj later die middag officieel gepresenteerd aan de pers in hangar in Schiphol-Oost.

Aan de grootse opzet van de kick-off van het nieuwe radioprogramma van Gordon is wel af te lezen hoe blij Radio 538 is met de terugkeer van de presentator die vijf jaar terug al een weekendprogramma maakte bij de zender. Algemeen directeur Jan-Willem Brüggenwirth: “We waren aan het kijken naar een verbetering van het weekend. Omdat we een station zijn met personality’s zijn we op zoek gegaan om er een personality bij te krijgen. Iedereen kwam toen snel bij Gordon.” Het is erg opvallend dat Gordon terugkeert bij Radio 538 nadat het station in handen is gekomen van RTL Nederland. “Dat staat helemaal los van elkaar”, aldus Brüggenwirth.

De keuze voor een wekelijks programma is heel bewust door beide partijen gemaakt. Radio 538 had niet meer plek in het weekend en Gordon kan naast zijn drukke werkzaamheden niet meer dan één dag per week een programma maken. “Ik kan een dagelijks programma niet meer combineren met mijn werkzaamheden. En zoiets als een ochtendshow zou ik sowieso nooit meer willen doen. Dat vroege opstaan was verschrikkelijk”, aldus Gordon. Ook side-kick Danny Gordijn is blij dat hij nu geen ochtendprogramma meer maakt: “Een weekendprogramma is niet zo’n verplichting als een ochtendshow. Je hoeft niet de beste van Nederland te zijn.”

‘Gordon On Air’ wordt een vol programma. “Er is vooral veel aandacht voor entertainment en verder gekke interviews en leuke typetjes die langskomen. Het wordt een echt entertainmentprogramma”, zo vertelt Gordon. Kimberly vult hem aan: “Daarnaast gaan we onder meer weekendtrips weggeven en Gordon gaat zijn favoriete hotspots bespreken.” Danny Gordijn maakt het af: “We geven eigenlijk de opmaat voor de zaterdagavond.”

Het is voor Gordon een heel bewuste keuze geweest om zijn oude Noordzee FM-team bij elkaar te zoeken. Danny Gordijn is na het stoppen van het ochtendprogramma televisie gaan maken bij Blue Circle en BNN. “Het is heel leuk om weer radio met Gordon te maken. Hij kan heel erg verrassend uit de hoek komen, in die zin dat hij veel meer bagage heeft dan mensen denken, als het gaat om actualiteit, geschiedenis en dat soort zaken”, zo vertelt Danny.

Kimberly werkt al weer een tijd lang bij Radio 538 als side-kick van de middagshow en op zondagmiddag van Barry Paf. “Van hard werken is nog nooit iemand slecht geworden.” Ze geeft haar vrije zaterdagmiddag dan ook graag op voor een programma met Gordon. “Het is nu 2,5 jaar geleden dat we stopten bij Noordzee en het is heerlijk om weer met hem radio te mogen maken”, aldus de vrouwelijke side-kick.

Gordon heeft zijn oude team weer bij elkaar en Radio 538 is voor hem geen onbekend station en toch is er iets wat voor de presentator helemaal verandert: hij gaat voor het eerst zelf de mengtafel bedienen. “Vanaf de tweede uitzending ga ik zelf schuiven en staat er technicus naast me. Ik wil van de verantwoordelijk af dat iemand anders mijn platen instart, omdat het als presentator fijner is om het zelf te bepalen.”

Vorig artikel‘Jeroen Afternoon’ en ‘Gordon On Air’ nieuw in het weekend van 538
Volgend artikel3FM-programma morgenavond vanuit India