Home Landelijke radio Giel Beelen wilde al eerder stoppen met ochtendshow 3FM

Giel Beelen wilde al eerder stoppen met ochtendshow 3FM

Giel Beelen

Giel Beelen heeft al eerder willen stoppen met de ochtendshow op NPO 3FM. Dat vertelde hij bij JINEK. “Ze hebben me gesmeekt om niet te stoppen. Achteraf gezien had ik me niet moeten laten overhalen”, zei Beelen. “Het was toen ook een wat breder verhaal, omdat ik vond dat het station moest vernieuwen.”

Eerder zei Beelen in het boek ’50 Jaar 3FM’: “Als ik baas was geweest van 3FM, dan had ik mijzelf in 2015 van de ochtend afgehaald. Absoluut.” Dat Beelen toch niet stopte, kwam volgens hem doordat hij zich heeft laten overhalen door te gaan. “Dat had ik achteraf niet moeten doen.”

Kritiek op 3FM

Volgens Beelen is de daling in luistercijfers bij 3FM ook te wijten aan het te veel luisteren naar de bazen. “Het zou flauw zijn om de dj’s die er nu nog zitten de schuld te geven, maar ik mis wel een bepaald soort eigenheid. Het is voor de publieke omroep nu juist tijd voor verdieping. Je moet niet alles stuk formatteren.”

Die opmerking schoot Nynke de Jong, columniste bij het AD, in het verkeerde keelgat. “Ondertussen zwoegen op 3FM allerhande jonge, veelbelovende dj’s om de luisteraars terug te krijgen. Jonge radiomakers met hart voor hun zender, die helemaal niks hebben aan deze opmerking van dj Giel.” Beelen reageerde vervolgens via Twitter: “Als iemand je vraagt waarom je weg gaat en je bent zo netjes mogelijk. Wat nou achteraf kritiek.”

Radio Veronica

Beelen gaat aan de slag bij Radio Veronica, waar hij vanaf oktober de ochtendshow tussen 06:00 en 09:00 uur gaat maken. “Ze hebben me gevraagd om radio met een randje te maken. Dat is heerlijk”, zei Beelen bij JINEK.

Jeroen van Inkel voorspelde in RTL Boulevard dat Beelen en Veronica binnen een half jaar rollend over de vloer gaan. Niet waar, reageerde Beelen. “Jeroen heeft daar gewerkt en dat was ook een beetje een andere tijd. Het is nu veel duidelijker waar Veronica voor staat. Dat is juist radio met een randje.”

Concurrenten

Of de concurrenten in de ochtend zich zorgen moeten gaan maken nu Beelen de ochtendshow op Veronica gaat doen? “Ja, ze moeten absoluut bang zijn. Edwin Evers niet zo, want die heeft al jaren een steady goed programma. Maar Gerard Ekdom, Domien Verschuuren, Mattie: ik kan ze hebben, ik lust ze rauw.”

Foto: Hans-Peter van Velthoven | 3FM

Vorig artikelJeroen van Inkel wil naar publieke omroep
Volgend artikel80’s Top 500 komende week op Radio Veronica