Home Landelijke radio Giel Beelen: voorlopig blijf ik bij 3FM, maar zeg nooit nooit

Giel Beelen: voorlopig blijf ik bij 3FM, maar zeg nooit nooit

Giel Beelen wil voorlopig nog niet weg bij 3FM. Dat zegt de dj in een interview met De Telegraaf. "Ik wil dit zo lang mogelijk volhouden." Vooral de uitstapjes naar TV en Serious Request binden hem aan de VARA en 3FM. "Ik zie me het nu met extra's als de Beste Singer-Songwriter van Nederland, bijdragen aan De Wereld Draait Door en Serious Request nergens beter krijgen."

Toch sluit hij een vertrek in de toekomst niet uit. "Ik zeg niet dat ik nooit naar een commercieel station zal gaan. Als ik daar hetzelfde kan doen als bij de VARA, zou ik misschien die 'foute keuze' maken. Voor het geld? Dat zou dan meteen de reactie zijn. Zo hypocriet: een andere route naar je werk kan toch ook gewoon leuk zijn?" In het verleden heeft Beelen wel gesprekken gevoerd met Yorin FM en Radio 538 over een mogelijke overgang, maar dat liep op niets uit.

Aan het vroege opstaan heeft hij ook nog geen hekel. "Sinds kort sta ik een half uur eerder op, om vier uur. Die extra tijd komt de show echt ten goede. Alleen haal ik nu zelden de zes uur slaap, wat ook al te weinig schijnt te zijn. Tijdens mijn recordpoging heb ik serieuze waarschuwingen gekregen van artsen over mijn gebrek aan nachtrust. Ik nam me heilig voor om meer te gaan slapen. Zo word ik niet oud. Maar ik wil ook leven."

Beelen is tevreden over hoe hij radio maakt. "Terugblikkend denk ik, al klinkt dat heel bijdehand, dat ik steeds beter ben geworden. Ik kan erg lachen om mijn onbevangenheid van het begin, maar veel was ook echt niet goed. Het is nooit een tien, maar lager dan een zes heb ik het laatste jaar niet gehaald."

Vorig artikelErik Werner krijgt programma op Radio 10
Volgend artikelDerde Geluid van Q-music geraden na 43 dagen