Home Landelijke radio George Baker krijgt Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs

George Baker krijgt Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs


George Baker ontvangt op 14 september de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs tijdens een speciaal jubileumgala in het DeLaMar theater in Amsterdam. Radio 5 Nostalgia eert de zanger voor zijn onderscheidende bijdrage aan de Nederlandse muziek, in zijn carrière die 45 jaar beslaat.

Begeleid door het New Symphonic Orchestra onder leiding van Maurice Luttikhuis zingt George Baker hoogtepunten uit zijn muzikale oeuvre; van ‘Little Green Bag’ en ‘Morning Sky’ tot ‘Fly away Little Paraguayo’ en ‘Una Paloma Blanca’. Het jubileumgala wordt live uitgezonden op Radio 5 Nostalgia en is de finale van de Week van de Nederlandse Muziek die van 10 t/m 14 september te beluisteren is. Die week wordt op de nostalgische zender alleen muziek gedraaid van Nederlandse bodem.

Radio 5 Nostalgia reikt de oeuvreprijs uit aan een artiest/componist die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor de lichte muziek. Cliff Richard, Lee Towers en Willeke Alberti ontvingen eerder de prijs. De Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs bestaat uit een award en een geldbedrag van 5.000 euro, dat bestemd is voor een door de ontvanger te kiezen goed doel. Tijdens het jubileumgala maakt George Baker bekend naar welke organisatie deze donatie gaat.

Vorig artikelJens Timmermans wordt Manager New Talent bij 538
Volgend artikelThe voice of Holland Radio weer on air