Home Landelijke radio Geen ‘Second Love’-commercials meer overdag na politieke druk

Geen ‘Second Love’-commercials meer overdag na politieke druk

Logo van STER

Datingsite Second Love is gestopt met het uitzenden van radio- en televisiespotjes overdag. Staatssecretaris Dekker van Media laat aan De Telegraaf weten dat dit mede gebeurt na druk vanuit de politiek.

De SGP had de VVD-bewinsman opgeroepen om iets te doen aan de ‘Second Love’-commercials. De datingsite richt zich op mensen die al een relatie hebben en daarnaast – vaak stiekem – nog een andere partner zoeken. De SGP ziet de reclames van het bedrijf als een oproep tot overspel en wil niet dat ze worden uitgezonden op tijdstippen waarop kinderen het kunnen horen.

Dekker laat de Tweede Kamer weten dat de Ster, onder andere vanwege de door de SGP veroorzaakte commotie, gesprekken heeft gevoerd met Second Love. “De Ster en de aanbieder zijn vrijwillig overeengekomen om deze spotjes pas uit te zenden op een tijdstip dat in ieder geval jongeren niet meer kijken of luisteren”, aldus de VVD-bewindsman.

Dat Dekker gehoor geeft aan een verzoek van de SGP, heeft mogelijk te maken met diens eerdere mediawet. In de Eerste Kamer dreigde die wet te sneuvelen. In ruil voor steun van de SGP beloofde hij naar de Second Love-kwestie te kijken.