Home Landelijke radio NPO Radio 5 Frank Boeijen krijgt NPO Radio 5 Oeuvre Award

Frank Boeijen krijgt NPO Radio 5 Oeuvre Award

De NPO Radio 5 Oeuvre Award gaat dit jaar naar Frank Boeijen. Bert Kranenbarg en Frits Spits verrasten de zanger zojuist in de studio met het nieuws. Radio 5 eert de artiest voor zijn rijke oeuvre met meer dan 25 albums. De zender noemt Frank Boeijen een inspirator voor veel jonge artiesten.

Op zondagmiddag 3 september neemt Boeijen de prijs in ontvangst tijdens een speciaal voor hem georganiseerd concert in de Stadsschouwburg in Nijmegen. Boeijen: “Mijn hele leven draag ik de radio een warm hart toe. Ik ben dan ook zeer vereerd met deze Oeuvre Award.”

De jury, bestaande uit Arjan de Ruiter (Music Director NPO Radio 5), Hans Schiffers, Bert Kranenbarg, Jan Rietman, Hijlco Span en Tom Herlaar, heeft unaniem besloten om de NPO Radio 5 Oeuvre Award 2017 toe te kennen aan Frank Boeijen. “Wij prijzen zijn muzikaliteit en zijn eigenheid in tekst en muziek. Zijn unieke stemgeluid en beeldende teksten maken van Frank Boeijen een zanger die veel jonge artiesten inspireert. Hij vaart zijn eigen muzikale koers en wordt daar door Radio 5 voor geroemd”, aldus de jury.

NPO Radio 5 Oeuvre Award

De publieke zender reikt de NPO Radio 5 Oeuvre Award uit aan een artiest die van grote betekenis is voor muziek in Nederland. Eerder ging de prijs naar Rob de Nijs, Gerard Cox, Cliff Richard, Lee Towers, George Baker, Liesbeth List en Anita Meyer.

Over Frank Boeijen

Frank Boeijen is een pionier in de Nederlandstalige popmuziek. Zanger, tekstdichter, componist. In de jaren tachtig richt hij de Frank Boeijen Groep op en gaat vanaf de jaren negentig als soloartiest verder. Met zijn vaste muzikanten doet hij elk jaar een theatertournee. Boeijen heeft inmiddels vele albums op zijn naam staan en won eerder prijzen als de Radio 2 Zendtijdprijs, kreeg meerdere Edisons en is geridderd in de Orde van Oranje Nassau.

Foto: Bullet-Ray | NPO Radio 5