Home Landelijke radio Florent Luyckx en Jan Willem Borsboom weg bij 538

Florent Luyckx en Jan Willem Borsboom weg bij 538

Directeur content Florent Luyckx en directeur digitaal Jan Willem Borsboom moeten weg bij de 538 Groep (538, Slam!FM, Radio 10 Gold). Dat heeft Jan-Willem Brüggenwirth vanochtend aan het personeel laten weten. "Jullie weten dat het moeizaam gaat in de mediawereld, zeker ook bij radio, en dus bij ons", schrijft hij in een interne mail. "De advertentiemarkt voor radio is in 2012 met 6,5 procent gekrompen en in het eerste kwartaal van 2013 nog eens met bijna vier procent."

Er moet bezuinigd worden binnen het bedrijf. "Daarom hebben we de beslissing moeten nemen om het directieteam te verkleinen. We gaan afscheid nemen van Florent Luyckx en Jan Willem Borsboom."

Wanneer de twee vertrekken is nog onderwerp van gesprek. Hoe 538 de organisatie verder gaat inrichten ook. "We gaan ons veel meer op de core business richten; onze sites en sociale contacten met de luisteraars", zegt directeur Brüggenwirth. "Speciale projecten gaan we meer en meer uitbesteden en daar waar het kan samen met Talpa oppakken."

"Florent gaan we in het bijzonder missen in zijn kwalitatieve toevoeging op content", zegt Brüggenwirth. "Hij heeft een succesvolle nieuwe avondprogrammering op 538 Radio geïntroduceerd, 538 TV goed neergezet, ons talent plan ontwikkeld en in werking gezet, en de naamswijziging van Radio 538 naar 538 geïnitieerd, en nog veel meer." Luyckx is sinds augustus 2011 directeur content. Daarvoor was hij onder andere zendermanager bij 3FM.

"Jan Willem (Willem II) is eigenlijk nog maar net gestart en hij heeft het plan voor onze digitale ambities kort geleden opgeleverd. Vanwege de genoemde omstandigheden gaan we een deel van dit plan niet uitvoeren." Borsboom was sinds 1 januari 2012 werkzaam bij 538. Daarvoor werkte hij onder andere bij RTL.
Foto: William Rutten

Vorig artikelAvondploeg in het teken van de eindexamens
Volgend artikelDaniël Dekker met Gouden Uren naar Songfestival