Home Landelijke radio Eva Koreman vond overstap van Q-music naar 3FM moeilijk

Eva Koreman vond overstap van Q-music naar 3FM moeilijk

Eva Koreman vond de beslissing om van Q-music over te stappen naar 3FM erg moeilijk. Tegenover tijdschrift Viva zegt Koreman dat ze erg verdrietig is geweest bij het maken van de keuze.

"Q-Music is zo’n warme familie. Het programma met Joep is pas vorig jaar begonnen. We waren net lekker warm gedraaid", aldus Koreman tegenover Viva. De dj zegt dat het aanbod van 3FM om naar de zender te komen 'een mooie kans' was. "Ik wil niet mijn hele leven hitradio maken. Als ik bij 3FM werk, ligt bijvoorbeeld Radio 1 ook ineens binnen bereik."

Koreman presenteert vanaf augustus drie programma's op 3FM, waaronder een vrijdagavondprogramma met Giel Beelen. Over de inhoud van het programma kan Koreman nog weinig zeggen. "Ik moet eerst nog een hoop mensen leren kennen." Over het zaterdagavondprogramma dat ze gaat maken zegt ze 'zeker iets met livemuziek te willen doen'.

Uitzondering
De weekendprogrammering wordt vanaf augustus vrijwel helemaal gevuld door jong talent uit de eigen opleiding van 3FM. Eva Koreman is daar dus een uitzondering op. "Daar is een duidelijke reden voor. We kwamen iemand te kort toen iedereen was doorgeschoven. Bij voorkeur een vrouw", aldus 3FM-zendermanager Wilbert Mutsaers tegenover Het Parool.

"En toen kwam Giel met de wens om op vrijdagavond een programma te maken, het liefst een duopresentatie, want dat heeft hij nog nooit gedaan. We kwamen uit op Eva. Wij vonden haar al heel erg 3FM."
Foto: Paco Núñez