Home Landelijke radio Eigenaar Wild FM in financieel zwaar weer

Eigenaar Wild FM in financieel zwaar weer


AKP Media, eigenaar van Wild FM en investeerder in Megastad FM, zit in financieel zwaar weer. Dat blijkt uit een brief die naar een aantal freelancers is gestuurd, waarop Omroep West de hand heeft weten te leggen. Ook de tijdschriften tak, NL Unlimited, dreigt wederom te verdwijnen.

In de brief schrijft het bedrijf dat er een dusdanige schuldenlast is dat er gesaneerd moet worden. De freelance-medewerkers kunnen volgens de brief 20 procent krijgen van het bedrag dat nog openstaat. Als ze daarmee niet akkoord gaan dan wordt het faillissement aangevraagd. De journalisten krijgen dan waarschijnlijk niets. In sommige gevallen zou het gaan om duizenden euro's. Ook zouden werknemers in vaste dienst hun salaris nog niet hebben gekregen.

Het gaat om de zogeheten 'NL Magazines', met daarin ondermeer een uitgaansagenda, aandacht voor popmuziek en recensies van restaurants. De tijdschriften verschenen tweewekelijks en konden gratis worden afgehaald bij ondermeer supermarkten en horecazaken.

Wat een mogelijk faillisement voor de radiozenders Megastad FM en Wild FM zal betekenen is nog niet bekend. Hans Pérukel, van AKP Media, wilde ondanks herhaaldelijke pogingen niet reageren op de ontwikkingen bij AKP Media. Aan het einde van de week wordt mogelijk meer duidelijk over de toekomst van het mediabedrijf. In de brief die aan freelancers is gestuurd, staat dat ze tot vrijdag de tijd hebben om al dan niet akkoord te gaan met een schikking. 

Vorig artikelBarend & Wijnand in het weekend op 3FM
Volgend artikelMattie & Wietze als kinderoppas naar de Efteling