Edwin Evers

Edwin Evers

Edwin Evers wordt geboren op 9 mei 1971 in Hardenberg. Edwin was voor het eerst op de radio te horen bij Hardenbergse Zieken Omroep. Elke zaterdagavond maakte hij hier een jongerenprogramma. Na twee jaar (en een niet-afgemaakte MEAO) gaat Edwin naar Extra 108, een onderdeel van Salto in Amsterdam. In 1991 gingen veel discjockey's hiervan (waaronder Edwin) naar Power FM, een commercieel radiostation opgezet door Arcade. Edwin kreeg hier een middagprogramma tussen drie en zes. Elke zaterdagavond presenteerde hij met samen met Luc van Rooij het programma "Alarmfase 10". Edwin was in de Power FM-tijd ook regelmatig te horen als invaller op Radio 10 Gold. Beide zenders zonden vanaf het zelfde pand aan de Honthorststraat in Amsterdam uit.

In de zomer van 1992 wordt Edwin aangenomen door Lex Harding bij Veronica. Op 14 augustus 1992 is Edwin voor het eerst te horen bij Veronica op radio 3 in 'Evers & Van Inkel'; hij valt in voor Gijs Staverman. Voor Veronica maakte hij onder andere de volgende radio-programma's: 'Evers & Van Inkel', 'Evers in 't wild' en 'De Vrijdagavondkeet'.

Per 1 januari 1998 heeft hij met zijn producers Cobus Bosscha en Rick Romijn (ook ex-Veronica) de overstap gemaakt naar de KRO. Toen deed zich de situatie voor dat de 'Breakfast Club' van de KRO (Jeanne Kooijmans en Peter van Bruggen) na vijf jaar ging stoppen, wegens afnemende luistercijfers. Bij de KRO was men op zoek naar iets vernieuwends. Een uitdaging voor Edwin Evers met zijn companen! En dat is gelukt! 'Evers Staat Op' groeide uit tot het best beluisterde radioprogramma van de Nederlandse radio.

Evers is meerdere malen in de prijzen gevallen. In 1999 ontving hij de Marconi Award voor beste radioman van het jaar en 'Evers staat op' werd verkozen tot het beste radioprogramma van 1998. In 2000 en 2009 won Edwin opnieuw een Marconi award,  eerst als radioman van het jaar en daarna als beste presentator. In 2006 wint hij ook de Radioring, de radio-variant van de Gouden Televizierring. Ook krijgt hij in 2006, 2009 en 2010 de publieksprijs voor beste radioman: de Zilveren RadioSter.

Op 17 april 2000 is Edwin Evers met Cobus en Rick verhuist naar het commerciële Radio 538 om daar dagelijks tussen zes en negen 's ochtends 'Evers Staat Op' te maken. Later krijgt Evers een uurt extra zendtijd, omdat de ochtendspits steeds langer duurt. Later vertrekt Cobus naar 3FM en wordt hij vervangen door Niels van Baarlen. Tegenwoordig is Evers naast elke werkdag ook op zaterdag te horen tussen 08:00 en 12:00 met 'Het beste van Evers Staat Op'.

Edwin Evers in het nieuws