Home DJ Files Wilfred Genee

Wilfred Genee

Wilfred Genee wordt geboren in Leeuwarden op 27 juni 1967. Al van jongs af aan is hij verknocht aan de sportjournalistiek. Zijn eerste media-ervaring doet hij op bij OOG TV, de lokale omroep van de stad Groningen.

Landelijk maakt hij zijn debuut bij sportzender Sport 7. Later volgen tv-zenders als SBS6, Canal+ en RTL. Wilfred wordt vooral bekend met Voetbal Inside (VI), het voetbalpraatprogramma dat hij onder meer samen met Johan Derksen en René van der Gijp presenteert.

BNR en Radio Veronica

Naast zijn televisiewerk is Wilfred ook al jaren actief op de radio. Zo presenteert hij sinds 2009 tussen 16:00 en 18:30 uur het programma ‘The Friday Move’ op BNR Nieuwsradio.

Begin 2019 gaat Wilfred aan de slag bij Radio Veronica, waar hij samen met sidekicks Rick Romijn en Wilfred Genee het middagprogramma ‘Veronica Inside’ presenteert. In november 2020 verhuist de show naar de ochtend, waar het tussen 6:30 en 09:00 uur te beluisteren is.

‘Veronica Inside’ wint in 2020 de Gouden RadioRing voor beste radioprogramma. Na drie jaar stopt eind 2021 het programma op Radio Veronica, omdat Wilfred een dagelijkse talkshow op televisie gaat presenteren. “Het heeft uiteindelijk uitgepakt zoals ik had gehoopt”, aldus de presentator.

Foto: Radio Veronica | Ben Houdijk