Home Landelijke radio Commissariaat geeft 21 lokale omroepen een boete

Commissariaat geeft 21 lokale omroepen een boete

Het Commissariaat voor de Media heeft 21 lokale omroepen de afgelopen maanden een boete opgelegd omdat ze niet of niet op tijd informatie over hun functioneren in het jaar 2002 aanleverden. De boetes variëren van 550, 770, 880 tot 1100 euro.

De hoogste boete van 1100 euro werd uitgedeeld aan zes omroepen (Kanaalstreek, Maasdriel, Mook, Nieuwkoop, Den Bosch en Albrandswaard) die geen enkele informatie aanleverden en bovendien niet op een hoorzitting verschenen. Drie omroepen (Noordenveld, Sternet en Tilburg) kregen een boete van 880 euro omdat ze wel op de hoorzitting kwamen maar geen stukken bij zich hadden. Vier omroepen (Nieuwegein, Midden-Nederland, Diemen en Bergen) kregen een lagere boete van 770 euro omdat ze tijdens de hoorzitting een deel van de stukken konden overhandigen. De overige acht lokale omroepen (Moerdijk, Veghel-Uden, Skarsterlân, Woudrichem, Elburg, Nijmegen, Oisterwijk en Boarnsterhim) konden tijdens of vlak na de hoorzitting alle gevraagde informatie overhandigen en kregen een boete van 550 euro.

Het sanctiebedrag was voor Moerdijk, Boarnsterhim en Skarsterlân reden om bezwaar aan te tekenen. Voor Moerdijk heeft het Commissariaat de straf verandert in een waarschuwing.[HvanBeek]

Vorig artikelNog steeds geen duidelijkheid over Radio Symfonie Orkest
Volgend artikelCommissariaat pakt omroepreizen aan