Home Landelijke radio Caz! minder leeghoofdig van start

Caz! minder leeghoofdig van start

Om 06:00 uur vanochtend is Caz! van start gegaan. “Er is gekozen voor een persoonsnaam. We willen een karakter worden”, zo zei radiodirecteur Gerard Timmer bij BNR. “We willen niet leeghoofdig zijn.” Daarmee doelt hij op Yorin FM. Volgens Timmer was die zender op zichzelf niet consistent en wist het niet goed waar het voor stond en wie ze wilden bereiken.

“We gaan heel veel anders doen dan Yorin FM”, zo zegt Timmer. “We willen bouwen langs drie lijnen: muziek, inhoud en merk. De muzieksamenstelling wordt opgebouwd langs urban-pop, pop-dance en pop-rock. We gaan ook bewust muzieksoorten weglaten, zoals muziek die ouder is dan 1990.”

In het verleden was Yorin FM geen succes. “Het was een liefdeloze hut”, zo zegt dj Jeroen Kijk in de Vegte. “Dj’s die op prime-time zaten namen programma’s op! Hoe kun je dat in je hoofd halen?” Volgens hem werkte men ongeïnspireerd en werd er niet met liefde, aandacht en toewijding radio gemaakt. “Ook door de formatwijzigingen werd het geen succes”. Toch denkt Gerard Timmer dat het Caz! wel gaat lukken. “Voor het eerst in de geschiedenis van dit station staan alle neuzen dezelfde kant op op alle niveaus.”

Caz! was overigens een naam van een lijst met 150 namen. Andere namen die langs zijn gekomen voor de nieuwe zender is ‘Mel’, ‘Britt’ en ‘Chris’. “We wilden een naam neerzetten waar je nog niet gelijk een gedachte bij had, maar waar je wel over na zal gaan denken”.