Home Landelijke radio Betaalbare Nederlandse voice-over gezocht? Klik & vind!

Betaalbare Nederlandse voice-over gezocht? Klik & vind! [advertorial]

(Dit is een advertorial. De redactie van RadioFreak.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.)

In Nederland zijn vele professionele voice-overs actief. Maar wie heeft het beste overzicht van betaalbare stemmen? In het kader van Nederlandse voice over gezocht (zie deze link) presenteert VoiceCowboys haar méést populaire stemacteurs uit Nederland.

Het Amsterdamse stemmenbureau ontving de afgelopen twee jaar meer dan 750 aanmeldingen van zowel gewilde millennial stemmen als professionele stemacteurs van boven de 35 jaar. Volgens het bedrijf zoeken opdrachtgevers steeds vaker een mix van bekende Nederlandse voice-overs als stemmen met een fris en nieuw geluid.

Het meest voorkomende Nederlands voice-over werk is het inspreken van bedrijfsfilms en online commercials. Vooral bij de eerste categorie bedrijfsfilms wordt steeds vaker gekeken naar het prijsaspect, simpelweg omdat een ‘goedkope’ bedrijfsfilm al snel enkele duizenden euro’s kost. Kortom, relatief weinig winst voor de makers, waardoor de scherpe voice-over tarieven van het voice over bedrijf een fraaie bijkomstigheid zijn.

Maar uiteindelijk gaat het nooit alleen om de goedkoopste tarieven. Want een Nederlandstalige voice-over kan je video maken óf kraken. Je kunt dus wel voor 5 tientjes een hele goedkope voice-over zoeken (en waarschijnlijk ook wel vinden in Nederland), maar de vraag is of zo’n voice-over de gezochte kwaliteit levert.

Het stemmenbureau heeft daarom onderzoek gedaan naar wat opdrachtgevers in het werkveld van bedrijfsfilms en corporate video’s een redelijke prijs vinden voor het inspreken van een professionele voice-over. Daaruit kwam een tarief van ongeveer 200 euro, en het Nederlandse voice-over bedrijf is daar net iets onder gaan zitten.

Volgens het bureau is het niet in het belang van zowel opdrachtgevers als stemacteurs om té goedkoop te werken. Immers, wanneer een voice-over voor enkele tientjes zou gaan werken zou hij ontzettend veel voice-overs moeten inspreken. Een goedkope voiceover zou je op deze wijze overal horen, en talloze bedrijfsfilms eindigen met steeds diezelfde goedkope middelmatige stem. Goedkoop is dus ook zeker bij voice-overs duurkoop.

Met dit in het achterhoofd heeft het stemmenbureau gekeken naar een goede balans in prijs en kwaliteit. Het aanbod van het stemmenbedrijf omvat zoals gezegd zowel doorgewinterde als opkomende voice-overs, maar één ding hebben ze gemeen: een vriendelijk tarief. Een corporate video voice-over inspreken kan namelijk al onder de €200 worden gerealiseerd.

Bekijk het aanbod voice over Nederlands nú online bij VoiceCowboys.

(Dit is een advertorial. De redactie van RadioFreak.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.)