Home Landelijke radio Batavierenrace live te volgen via ActionRadio

Batavierenrace live te volgen via ActionRadio

ActionRadio.nl doet live verslag van de jaarlijkse Batavierenrace. De grootste estafetteloop ter wereld die door studenten wordt gelopen wordt volgende week gehouden. Het radiostation start vrijdagavond 25 april met een live-programma vanaf de campus van de Universiteit Twente in Enschede om 22:00 uur. Er wordt daarna uitgezonden tot de volgende dag 18:00 uur.

Tijdens de uitzending zijn updates te horen over de race en worden verzoekplaten gedraaid die aangevraagd kunnen worden via Actionradio.nl of Mobile.actionradio.nl, de site voor mobiele telefoons met een internetverbinding. De uitzendingen worden speciaal via mobiele streams uitgezonden, zodat deelnemers en toeschouwers naar de uitzendingen kunnen luisteren.

Ieder jaar eind april leggen ruim 8000 deelnemers in teams van 25 personen in totaal 185 kilometer van Nijmegen naar Enschede af. Dit jaar beginnen de eerste lopers in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 april om middernacht. In navolging van de Batavieren, die in 50 vóór Christus op vlotten de Rijn afzakten, werd voor de Batavierenrace dezelfde route gekozen: van Nijmegen naar Rotterdam. In 1973 namen zo’n 600 studenten deel aan de eerste Batavierenrace. Aan deze eerste race dankt de Batavierenrace haar naam, maar vanwege infrastructurele problemen is het traject verplaatst. 

Sinds 1974 lopen de atleten vanaf het Universitair Sportcentrum Nijmegen, via Duitsland en de rustieke Achterhoek naar de campus van de Universiteit Twente. Op enkele wijzigingen na is de route vanaf 1974 vrijwel gelijk gebleven.