Home Landelijke radio AVRO gaat naar Amsterdam

AVRO gaat naar Amsterdam


De AVRO gaat een ‘AVRO-huis’ openen in de binnenstad van Amsterdam. Daar kunnen publiek en makers elkaar ontmoeten, worden programma’s gemaakt en vinden voorstellingen, concerten en debatten plaats. De kantoren van de omroep blijven in Hilversum.

Volgens directeur Willemijn Maas is deze stap nodig omdat het omroepbestel ‘heel erg toe is aan vernieuwing’. Maas vindt dat de publieke omroep zich nadrukkelijker tussen de mensen moet begeven. Met een meer zichtbare positie, op een plek die voor iedereen toegankelijk is, verwacht Maas beter te kunnen strijden tegen ‘het idee dat de publieke omroep met haar verenigingen een soort fossiel uit het verleden is’. 

”Eén van de opdrachten van de publieke omroep is meer te ‘verkleuren'”, zegt Maas in het Parool. “Dat gaat vanuit Hilversum echt heel moeizaam en langzaam. Ik denk dat het helpt om uit onze ivoren toren tekomen.”

Over de locatie van het toekomstige AVRO-huis zijn gesprekken gaande met de gemeente Amsterdam en de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling. Het moet volgens Maas in ieder geval een plek worden waar automatisch een divers publiek langskomt.

Vorig artikelMattie Valk nieuw in de programmering van Q-music
Volgend artikelNOS-presentator Henk van Hoorn krijgt Koninklijke onderscheiding