Home Landelijke radio Andrew Groeneveld hoofdredacteur van RTV Noord-Holland

Andrew Groeneveld hoofdredacteur van RTV Noord-Holland


Andrew Groeneveld wordt de nieuwe hoofdredacteur van RTV Noord-Holland. Hij neemt vanaf 1 maart het stokje over van Pim Gaanderse, die sinds juli 2010 deze functie ad interim bekleedt.

Groeneveld was eerder op freelance basis werkzaam als eindredacteur nieuws bij de omroep. Ook werkte hij in diverse functies voor de NOS, VARA, KRO en AT5. "RTV Noord-Holland heeft een belangrijke maatschappelijke taak. Die taak is het informeren van het publiek over wat er in hun leefomgeving gebeurt, wat nieuws is, wat relevant is en wat gewoon leuk is om te weten. Ik heb er ontzettend veel zin in om me daar voor in te zetten."

De functie was vacant sinds Dink Binnendijk afgelopen zomer directeur/hoofdredacteur werd van RTV Drenthe. Andrew Groeneveld kwam na een uitgebreide zoektocht naar voren als de meest geschikte kandidaat. Na een roerige tijd van fusie- en reorganisatieplannen wil directeur Robert Zaal met ‘insider’ Groeneveld het bedrijf de continuïteit bieden die nodig is om een aantal veranderingen door te voeren.