Amber Brantsen gaat de dagjournaals van het NOS Journaal op tv presenteren. Ze is nu dagelijks te horen in het NOS Radio 1 Journaal in de ochtend. In augustus maakt ze de overstap. Ze vervangt Rik van de Westerlaken, die de NOS onlangs verruilde voor NET5. Overigens blijft ze daarnaast af en toe nog te horen in het radionieuws van de NOS.

In het verleden heeft Brantsen veel gedaan op de radio. Zo werkte ze bij de lokale omroep van Leiden, Unity FM en was ze nieuwslezer op de radio bij Omroep West. In 2014 kwam ze bij de NOS als stagiair op de binnenlandredactie. Na haar stage ging ze aan de slag als nieuwslezer, vanaf 2015 bij NOS op 3 bij NPO 3FM en FunX. Daarna werd ze uitgeroepen tot radiotalent van het jaar en kreeg ze ook de RadioFreak Award voor Beste Nieuwslezer. In 2016 stapte Brantsen over naar het NOS Radio 1 Journaal, waar ze co-host werd.

Amber Brantsen

“Ik vind het enorme eer om het harde werk van mijn collega’s te mogen presenteren”, zegt ze over de overstap. “Tot nu toe was dat altijd op de radio en ik kijk er ontzettend naar uit televisie daaraan toe te voegen.”

Marcel Gelauff, hoofdredacteur NOS Nieuws: “Amber Brantsen heeft zich de afgelopen jaren bewezen als radiotalent. We geven haar nu graag de kans om zich verder te ontwikkelen op het gebied van televisie. Ik ben erg blij dat zij deze stap maakt.”

Foto: Stefan Heijdendael | NOS