Home Landelijke radio Radio 538 538 geeft kijkje achter de schermen in ‘de cockpit’

538 geeft kijkje achter de schermen in ‘de cockpit’

Stationsinformatie over Radio 538

Radio 538 gaat de komende tijd antwoord geven op luisteraarsvragen in de reeks ‘538er de schermen’. De zender laat in de reeks onder meer zien hoe de ‘cockpit’ van de radiostudio eruit ziet, waar alle knopjes voor dienen en wie de mensen ‘achter de schermen’ zijn. De nieuwe studio van 538 werd begin 2015 in gebruik genomen.

Ivo van Breukelen legt in de backstagereeks uit hoe hij te werk gaat. “Het eerste dat je doet is je koptelefoon inpluggen. Dan log je in op je computer, in mijn geval altijd het tweede scherm van links. Dan heb je meestal een minuut of vier-vijf om er even in te komen, omdat een andere dj nog bezig is of omdat het reclameblok loopt. Als het vervolgens tijd is voor het nieuws, dan kondig je de nieuwslezer aan. Daarna doe je de files, start je een reclameblok in en dan begint het echt!”

In de serie is ook de ‘cockpit’ van de 538-studio te zien, waarbij precies uitgelegd wordt welke knoppen, schermen en andere apparaten waar voor zijn. De gehele uitleg is via deze link te bekijken.