3FM stopt met de hitlijst ‘Mega Top 50’. Dat vertelde presentator Olivier Bakker afgelopen zaterdag. 3FM bevestigde het nieuws maandagochtend. De zender gooit de lijst om naar de ‘Mega Top 30’. “3FM heeft zich qua muziekstijl het afgelopen jaar ontwikkeld en dat hoorde je niet terug in de lijst”, stelt zendermanager Sharid Alles.

De lijst wordt met dertig nummers niet alleen korter, maar krijgt ook een andere samenstelling. Zo wordt de volgorde van de top 3 pas tijdens de uitzending van de lijst bepaald door de luisteraar. Zodoende moet de lijst beter aansluiten bij de 3FM-luisteraar.

“De Mega Top 50 is al 26 jaar een begrip en belangrijk onderdeel van 3FM”, zegt Sharid Alles. “Nu wordt, naast airplay op verschillende zenders, streams op Spotify en views op YouTube, beter rekening gehouden met wat onder de 3FM-luisteraar populair is zodat de lijst nu beter aansluit bij wat er verder op de zender te horen is.”

Olivier Bakker afgelopen zaterdag over het stoppen van de Mega Top 50

Instituut

De Mega Top 50 is het langstlopende programma van 3FM. De lijst startte in januari 1993 als opvolger van de Nationale Top 100. De Mega Top 50 kende door de jaren heen verschillende presentatoren, waarbij DaniĆ«l Dekker en Bart Arens de lijst het langst presenteerden. Arens schreef in 2013 het boek ’50 Jaar Hitparade’ over de hitlijst.

De laatste jaren kende de Mega Top 50 een sterke roulatie in de presentatie van het programma: respectievelijk Barend van Deelen, Rob Janssen, Jorien Renkema en nu Olivier Bakker.

Foto: RadioFreak

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.