‘De Wereld Draait’ door staat vanavond stil bij 100 jaar radio. De uitzending is daardoor niet alleen via televisie te zien, maar ook te horen op NPO Radio 1. Er komen fragmenten en jingles uit diverse radioprogramma’s voorbij. Ook komen de presentatoren van toen en aan bod: van Joost den Draaijer tot ‘Spijkers met Koppen’, van Lex Harding tot ‘Met Het Oog Op Morgen’.

Matthijs van Nieuwkerk wordt bijgestaan door Gerard Ekdom, die de avond aan elkaar schuift. Giel Beelen is er met zijn ‘Giel Mobiel’, New Cool Collective speelt een medley van bekende en minder bekende radio-tunes en Jan van Veen brengt speciaal voor deze gelegenheid een gedicht.

Curry & Van Inkel

Jellie Brouwer van Kunststof Radio interviewt Willem van Kooten en Simone Walraven, Herman van der Zandt spreekt namens ‘Met Het Oog Op Morgen’ het illustere duo Curry & Van Inkel, Dolf Jansen en Felix Meurders van ‘Spijkers met Koppen’ bespreken Langs de Lijn met commentatoren Andy Houtkamp en Arman Avsaroglu, Mattie & Marieke maken speciaal voor DWDD het radiogeluid van 100 jaar Nederlandse radio en Ruud de Wild praat met Radio Veronica-legende Lex Harding.

De DWDD Radiospecial is vanavond om 19:00 uur te horen en te zien op NPO Radio 1 en NPO 1.

Foto: RadioFreak.nl

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.