Home Landelijke radio Hoorspel de Hormoonfabriek vanaf september op Radio 1

Hoorspel de Hormoonfabriek vanaf september op Radio 1

AVROTROS zendt vanaf 5 september 25 weken lang iedere vrijdag om middernacht het radiodrama De Hormoonfabriek uit op Radio 1. In De Hormoonfabriek, een bewerking van de bestsellerroman van Saskia Goldschmidt, spelen onder meer de Mark Rietman, Monic Hendrickx, Hans Hoes, Jacob Derwig en Anna Raadsveld.

De Hormoonfabriek draait om de succesvolle ondernemer Mordechai de Paauw, Motke voor vrienden, die zich op zijn sterfbed realiseert dat het hem niet is gelukt om fatsoenlijk te leven. Terwijl hij zijn bloedstollende levensverhaal vertelt aan zijn privéverpleegster wordt hij geconfronteerd met zijn geweten. Een verhaal over liefde en venijn tussen broers, tegenstrijdige belangen tussen commercie en wetenschap, met bronsthormoon volgestopte fabrieksmeisjes en door testosteron voortgedreven kerels. Waarbij het zicht op goed en kwaad soms wordt vertroebeld door de roes van de vooruitgang. 

Samen met Peter te Nuyl bewerkte Goldschmidt De Hormoonfabriek tot een radiodrama van 25 delen van ieder een half uur. De hoofdrollen worden onder anderen vertolkt door Mark Rietman (Motke, de jonge Mordechai), Monic Hendrickx (Rivka, de vrouw van Motke), Hans Hoes (Motke, de oude Mordechai), Jacob Derwig (Aron, de tweelingbroer van Motke), Anna Raadsveld (Het Jonge Ding) en Joop Keesmaat (Levine).