Home Landelijke radio NPO wil van directeur Innovatie en Nieuwe Media af

NPO wil van directeur Innovatie en Nieuwe Media af


De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wil van Michel Mol af. De directeur Innovatie en Nieuwe Media werd vorige maand op non-actief gezet. Mol zou in de periode 2004-2006 in zijn functie opdrachten hebben gegeven aan twee bedrijven waar hij privé nauwe banden mee had. De NPO stelde daarop een onderzoek in.

Volgens de NPO werkt Mol niet mee aan het onderzoek. “Mol wiste gegevens van een tweetal laptops, voordat hij deze inleverde bij het onafhankelijk forensisch accountingonderzoek. Alle bestanden op de laptop bleken gewist met behulp van een softwareprogramma. Daarmee ontneemt Mol de NPO de kans om objectief en onafhankelijk te laten vaststellen of bij hem sprake was van belangenverstrengeling”, aldus een NPO-woordvoerster.

Vandaag diende een kort geding in Amsterdam, waarin Mol eiste dat hij weer aan het werk mag. Volgens de NPO ontbreekt hiervoor “elke reden”.

Volgens de advocaat van Mol gaf de NPO een valse voorstelling van zaken. “Mol werkt voor 100 procent mee aan het onderzoek. Toen de NPO hem echter vroeg zijn laptop in te leveren, heeft hij privéfoto’s uit zijn prullenbak gewist. Dat heeft hij gedaan, omdat hem werd verteld dat hij de laptop niet meer terug zou krijgen. Maar nog voordat hij de foto’s ging wissen, had de NPO al een ontbindingsverzoek ingediend om de arbeidsrelatie te beëindigen. Dat ze het wissen van de bestanden nu opvoeren als reden, is een valse voorstelling van zaken en zeer schadelijk voor mijn cliënt”, zo reageerde Mols advocaat, Willem van der Meer de Walcheren.

De advocaat beweert dat de NPO het onderzoek, dat Mols naam mogelijk zou zuiveren, niet eens wilde afwachten en al had bepaald dat Mol sowieso niet terug kan keren. “Het kort geding diende juist om Mol weer aan het werk te krijgen, omdat hem geen enkele blaam treft. De NPO wist tot ver achter de komma waarin Mol belangen had. De rechter zal het ontbindingverzoek naar mijn verwachting dan ook afwijzen”, aldus Van der Meer de Walcheren.

De rechter doet 26 februari uitspraak.