Gijs Staverman

Gijs Staverman

Gijs Staverman wordt geboren op 23 maart 1966 in Alkmaar. Na bij een piraat, ziekenomroep en lokale omroep te hebben gewerkt, begint Staverman zijn landelijke carrière in 1991 bij Veronica FM. Hier begint hij op vrijdagnacht met 'Oh, Wat Een Nacht', dat hij samen met Wessel van Diepen presenteert.

Later neemt hij de Top 40 over van Erik de Zwart; de hitlijst wordt vervolgens omgedoopt tot de Mega Top 50.  Programma's als 'Ook Goeiemorgen!', 'De Countdown Top 100', 'Topisch '90' en 'Staverman op Stelten' volgen. Naast zijn radiowerk gaat Staverman ook aan de slag als televisiepresentator bij Veronica. Hij begint met de Mega Top 50 en krijgt later programma's als Streetlive, Bobytrap en Starmaker.

Van Yorin FM naar Q-music
Veronica FM wordt in 2001 omgedoopt tot Yorin FM. Gijs Staverman presenteert hier diverse programma's, waaronder de middagshow samen met Wouter van der Goes, maar ook solo het programma 'Stavermans's Drivetime'. Als Yorin FM een formatwijziging in 2005 ondergaat krijgt de dj een nieuw programma: 'Stavermans Classics'.

In 2006 werkt Staverman een tijdlang voor RTL FM, waarna hij overstapt naar Q-Music. Hij presenteert hier eerst elke ochtend tussen 9:00 en 10:00 uur 'Het Foute Uur' en daarna zijn eigen programma. Staverman zit in 2009 samen met Jeroen van Inkel 242 uur lang opgesloten in een vliegende studio aan een hijskraan in Almere, in het kader van een een prijzenactie.

Overstap naar Radio 2
Staverman werkt per januari 2014 voor Radio 2, waar hij het tijdslot van Frits Spits opvult. Van maandag tot en met vrijdag presenteert Staverman tussen 12.00 en 14.00 uur het lunchprogramma 'Gijs 2.0'.

Gijs Staverman in het nieuws